Webinar i music business

Den 31 mars arrangerade nätverket ett webinar med Alex Kvarnestig i music business. Alex berättade om sina egna erfarenheter och om hur man kan hålla balans mellan de olika roller som finns i musikbranschen. Till vardags jobbar Alex som A&R på Ultra Music Nordic i Stockholm. Ultra Music Publishing är ett internationellt företag med verksamhet också i USA. Utöver rollen som A&R är Alex också låtskrivare och har tidigare studerat på Musikmakarna i Örnsköldsvik.

Under webinaret var det fritt fram att öppet diskutera och ställa frågor vilket gav deltagarna en unik
inblick i musikindustrin. Många diskussioner om hur man får kontakter och kommer framåt i
musikindustrin uppstod, samt många diskussioner hur man kan förverkliga sina egna drömmar
och mål. Alex betonade också vikten av att ta hand om sig själv i en musikindustri som ofta kan
vara hård och stressig.

Utvärdering

Av 17 deltagare svarade 5 på utvärderingsenkäten. Evenemanget fick en Experience Value Score på 100 poäng av 100 möjliga. Deltagarna tyckte bland annat:

“Jag tycker att Alex gav oss nyttig information om hur man ska kontakta skivbolag och vad ska man ta reda på innan man skickar mejl. Jag tyckte jättemycket om hur han betonade att välmåendet är viktigt. Jag fick en riktigt human och mysig vibe av honom!”

“Evenemanget var en bra bit utanför mitt expertområde, vilket gjorde det ännu intressantare också om mycket var helt nytt för mig så det var lite svårt att ställa frågor då jag inte riktigt han processera allt under webinaret.”