Kvarken Songwriting Camp 14-16 maj

Om evenemanget

Datum: 14-16 maj
Plats: Online, uppstart via Zoom

Nätverkets första låtskrivningscamp startade med en uppstartsträff fredagen den 14 maj klockan 15:00 svensk tid / 16:00 finsk tid. Vi hade en öppen inbjudan på hemsidan som vi delade på Facebook och Instagram och skickade inbjudningar via mail till de som deltagit på vår digitala kickoff. Totalt 77 personer bjöds in varav 33 anmälde sig.

Campet genomfördes digitalt med 24 deltagande låtskrivare uppdelade i 8 grupper. Av deltagarna kom 18 från Österbotten, 5 från Höga Kusten och 1 från Västerbotten. 11 deltagare anmälde sig som producenter, 12 som topliners och 1 som instrumentalist.

Grupperna fick själva komma överens om hur de lade upp sitt arbete under helgen. De fick också välja mellan att skriva något helt fritt eller på leads med inriktning på K-pop, J-pop och C-pop från musikförlagen Sugarhouse Publishing (Österbotten) och Roko Publishing (Österbotten).

Målet var att grupperna skulle skriva en låt som skulle spelas upp på ett lyssningsparty måndagen den 24 maj. Låten skulle vara klar senast söndagen 23 maj.

Feedback

14 personer svarade på vår utvärderingsenkät. Kvarken Songwriting Camp 2021 fick en Experience Value Score på 85% vilket var ett mycket bra betyg (läs mer om EVS här). Några citat från enkäten:

“Professionellt samarbete med min samarbetspartner. Leadet vi valde var i en stil som vanligtvis vore utanför min comfortzone så jag fick testa på något nytt.”

“För mig var det ett väldigt bra sätt att kliva ur komfortzonen och prova något helt nytt. Har lärt mig mycket på dessa dagar. Skön stämning och bra grupp.”

“alla som jag arbeta med är jätteproffsiga, underbara lagkamrater och alla drar sin vikt. kommer definitivt vara med igen”