Kvarken Songwriting Camp #2 – Spelmusik

Den 12-14 november arrangerade vi vårt andra låtskrivningscamp. Denna gång fokuserade vi på spelmusik och deltagarna fick ett skarpt uppdrag.

Det skarpa uppdraget innebar att skriva spelmusik till September Games kommande spel “Crossing Guard Joe”. Henrik Hermans från September Games stod som ansvarig för uppdraget och fungerade som bollplank till deltagarna för att ge feedback på deras musik.

Crossing Guard Joe är skapat av Henrik Hermans på September Games.

Genomförande

Deltagarna samlades i en gemensam digital samling klockan 15:00 (SVE) / 16:00 (FIN) fredagen den 12 november. Av 16 anmälda var bara 12 deltagare närvarande, vilket gjorde att de planerade grupperna fick göras om. De 12 närvarande deltagarna delades in i fyra låtskrivningsteam som själva fick hjälpas åt att planera upp sitt arbete.

Under campet kunde deltagarna umgås digitalt på nätverkets gemensamma Discord-server. Ledningsgruppen hjälptes åt att hålla uppsikt om eventuella frågor dök upp och finnas som digitalt stöd på servern.

På lördagen hölls det en digital samling på servern där Henrik Hermans tillsammans med några från ledningsgruppen svarade på frågor och feedbackade de låtar som teamen hade skapat.

Efter campets slut hade deltagarna på sig fram till midnatt den 21 november att färdigställa låten för att skicka in den till campets lyssningsparty den 22 november.

Success rate

Campets deltagare lyckades få 7 låtar signade till spelet. Mycket bra resultat!

Utvärdering

Evenemanget fick en Experience Value Score på 66 poäng av 100 möjliga. Av 16 anmälda var det tre deltagare som valde att svara på utvärderingsenkäten. En av de som svarade gav även en kommentar:

“Blir glad av att få vara med på alla möjliga samarbeten och då jag är nyinflyttad i Nordingrå Höga Kusten och kommer bli kvar.”