event-banner-kickoff

Digital kickoff – Webinar och speed-dating för låtskrivare

Om evenemanget

Datum: 28 April, 2021
Tid: 18:00 – 21:00
Plats: Online via Zoom

Inför vårt första evenemang med nätverket Songwriters of Kvarken ville vi bjuda in stort och brett. Vi bjöd in fristående låtskrivare samt personer från musikförlag och låtskrivningsutbildningar i våra respektive Leader-regioner. Som morot för deltagarna hade vi med Joy Deb som föreläsare och inspiratör och anordnade speed-dating för de som ville knyta nya kontakter från andra delar av Kvarken.

Totalt bjöd vi in 283 personer in till träffen och av dessa var det 80 personer som deltog. 42 av deltagarna kom från en utbildningsorganisation, 8 från förlag och 30 var fristående låtskrivare. Från Österbotten deltog 50 personer, från Höga Kusten 22 och från Västerbotten 8.

Feedback

Efter evenemangets slut fick deltagarna möjlighet att svara på en enkät för att ge feedback av deras upplevelse. 26 personer svarade på enkäten. Evenemanget fick en Experience Value Score på 86%, ett väldigt högt betyg vilket vi är väldigt stolta över (läs mer om EVS här). Några citat från enkäten:

“Fenomenal tematik samt framförande, jag har fått ett mycket större kontaktnätverk både i sverige och Finland. Joy Deb hade också en väldigt intressant föreläsning! Han inspirerar!”

“Intressant projekt som utvecklar samarbetet mellan glesbygdsregionerna gällande musikbranschen och utvecklar nätverkande och nya musikaliska produkter långsiktigt Detta brandar regionerna också och det unika som finns på båda sidorna om Kvarken.”

“Det var fint att lyssna på Joy, han gav mig motivation att ändå fortsätta jaga mina mål. Speed dating var också bra så att man träffar andra som också gillar musik.”

Det här fick deltagarna ta del av:

Låt dig inspireras av superproducenten Joy Deb och hans resa i musikbranschen

Joy är multi-platina producent, låtskrivare och mixningstekniker. Han har arbetat med artister som Fifth Harmony (US), Loreen (SWE), JoJo (US), MiC LOWRY (UK), Zara Larsson (SWE), Akon (US), Max george (UK), Måns Zelmerlöw (SWE) och många fler.

Han var en del av den vinnande låten i Eurovision Song Contest 2015 med låten ”Heroes” (Måns Zelmerlöw) och årets svenska melodifestivalvinnare “Voices” med artisten Tusse. Joy Debs låtar har totalt över 500 miljoner strömningar på Spotify och han har utsetts till ”Årets Songwriter” med flera låtar på topplistorna.

På kickoffen den 28 april får du ta del av hans resa i musikbranschen och möjlighet att ställa frågor.

Träffa nya partners att skapa med!

Efter webinaret har du även möjlighet att vara med och träffa andra låtskrivare, förlag och musiker i nätverket. Ett perfekt tillfälle att knyta kontakter från hela Kvarken! Hur kommer det att gå till?

Steg 1: Alla deltagare samlas på Zoom.

Steg 2: Efter en kort genomgång slumpas alla ut i breakout-rum i grupper om tre.

Steg 3: Breakout-rummet är öppet i 8 minuter. Under den tiden turas ni om att presentera er för varandra. Glöm inte att dela dina kontaktuppgifter/sociala medier i din presentation så att ni kan ta kontakt efter evenemanget. Ha roligt och våga vara personlig!

Steg 4: När 8 minuter passerat kommer alla automatiskt tillbaka till huvudrummet för en kort andningspaus/bensträckare om ca 2 minuter.

Steg 5: Vi upprepar cykeln från steg 2 ungefär fem gånger till, beroende på antal deltagare och tid.

Med det här upplägget kommer du att träffa upp till 18 nya kontakter i Kvarkenområdets musikbransch. Missa inte detta, det blir superkul!